Изолацията заради коронавирусната криза доведе до промени в потребителските навици на

...
Изолацията заради коронавирусната криза доведе до промени в потребителските навици на
Коментари Харесай

Десетте най-продавани продукта в испанските магазини по време на карантината

Изолацията поради коронавирусната криза доведе до промени в потребителските привички на испанците. И в случай че през първите няколко седмици всеобщата реакция беше презапасяване с тоалетна хартия, ориз или бобови растения, то по-късно локалните поданици насочиха взор към виното и сладкишите. Доклад на Nielsen демонстрира, че десетте продукта, които испанците са купували най-вече в супермаркетите през седмиците на строги рестрикции, са настъргано сирене, замразена риба, ядки, сладкарски произведения, добавки за готвене, сосове, кафета, бира и рибни консерви, както и предмети за хигиена на тялото.

В допълнение от Асоциацията на супермаркетите Asedas акцентират водещата роля на почистващите и лекарствените артикули, които означават растеж от над 15% във връзка с търсенето.

„ Търсенето на белина и дезинфектанти се е нараснало с над 100% в съпоставяне със същите седмици на предходната година. Въпреки че с по-умерен напредък, домакинските препарати за разчистване също поддържат динамичност със междинни стойности от над 30% през последните два месеца ", изясняват от Asedas.

Най-големите скокове при закупуването на почистващи артикули са станали в дните от 8 до 15 март, когато търсенето на белина надвишава 150%, а търсенето на почистващи препарати е посочило скок от 80%, разясняват от Асоциацията на супермаркетите.

Веригата магазини Mercadona, лидер в продажните квоти, оповестяват, че най-продаваните артикули през седмиците на здравната рецесия са шоколадови произведения, подправки, употребявани за печене и яхнии, маслини, самун и месо за подготвяне на хамбургери, бои за коса, както и транспарантно фолио, с цел да се резервира храната в хладилника.

От друга верига магазини Consum акцентират, че при започване на март продажбите на съществени продукти като бобови растения, ориз, тестени произведения, консерви, супи и тоалетна хартия са скочили бързо. По-късно обаче потреблението на тези артикули понижава, а на тяхно място се търсят маслини, бира, вино и висококачествени питиета, наред със сушени плодове и чипс. Увеличено е и търсенето на брашно, квас и белина, писалищен материали и книжки за деца.

Източник: abc.es
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР